Parempaa palvelua kilpailutuksen kautta

20.2.2019
Kuva: Aino Huhtaniemi

Ville Ylikahri on taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana uudehkossa kerrostaloyhtiössä Helsingin Punavuoressa. Taloyhtiö sai parempia palveluita kilpailutuksen kautta.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

“Tulin hallitukseen seitsemisen vuotta sitten, puheenjohtajana olen ollut viisi vuotta. Minua on aina kiinnostanut vaikuttaa, eikä hallitukseen ollut tunkua. Talo on aika tuore, joten suurin yksittäinen hommamme on ollut kymmenvuotistarkastus.

Yhtiö on mennyt parempaan suuntaan. Olemme vaihtaneet rappusiivoojaa ja huoltoa ja löytäneet itsellemme sopivamman, uuden isännöintiyrityksen. Kannustan muitakin kilpailuttamaan. Kun kilpailuttaa, taloudellista näkökulmaa olennaisempaa on pohtia, mikä on tärkeää juuri omalle yhtiölle.

Nykyinen isännöintiyritys otti heti lähtökohdaksi kiinteistön kehittämisen. Uusi asiantunteva ihminen näki yhtiön tuorein silmin.

Itselläni on fiilis, että meillä asukas saa äänensä kuuluviin. Vastikään meillä toteutettiin asukaskysely, ja yhtiökokoukset ovat olleet hyvähenkisiä. Meillä on sähköinen asukasinfojärjestelmä ja myös perinteiset aaneloset rappukäytävissä.

Selvitimme hiljattain mahdollisuutta saada aurinkopaneeleja katolle. Totesimme, että odotamme hintojen vielä vähän laskevan.”

Kuka?

Nimi: Ville Ylikahri
Paikkakunta: Helsinki
Taloyhtiö: Asunto Oy Helsingin Bulevardin Serenadi
Hallitusvuodet: 7

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen