Asunnossa on iso raha kiinni, joten siitä kannattaa huolehtia

Kirjoittanut Kimmo Luukkonen 20.2.2019
Kuva: Vesa-Matti Väärä

Kolme vuosikymmentä hallitustyötä on opettanut Jorma Haapalaiselle, että aikainen korjaus säästää rahaa.

Tässä juttusarjassa kokeneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajat kertovat kokemuksiaan hallitustyöstä.

“Aloitin kaupungin edustajana taloyhtiössä kolmekymmentä vuotta sitten. Silloin yhtiö oli puolikunnallinen, kaupunki oli osakkaana. Puheenjohtaja olin parikymmentä vuotta melkein yhtä soittoa. Olen vielä hallituksessa, mutta luovuin puheenjohtajuudesta viime vuonna. Tuli nuori terävä likka tilalle.

Täällä Turun Jäkärlässä asuttiin jo 7 000 vuotta sitten. Asumme metsän keskellä. Mielestäni alueisännöinti on tällaiselle alueelle paras ratkaisu. Meillä on Jäkärlän huolto, jota paikalliset asunto-osakeyhtiöt hallitsevat.

Hallituksessa on ollut hyvin vähän ristiriitoja. Päätösten takana on oltu yksimielisesti. Isännöitsijä on osannut perustella korjaustarpeet aina hyvin. Jos ei nyt hoideta, niin kulut kasvavat merkittävästi. Remontteja on ollut paljon. Kattoremonttiin saimme isännöitsijän avulla valtion avustuksia. Nykyinen isännöitsijä kilpailutti vakuutukset ja sai ne aika lailla paremmilla ehdoilla.

Asunnossa on iso raha kiinni, siksi siitä kannattaa pitää huolta ja siksi kannattaa olla hallituksessa. Mieti, että sama raha olisi pankissa sijoituksena.”

Kuka?

Nimi: Jorma Haapalainen
Paikkakunta: Turku
Taloyhtiö: Asunto Oy Jäkärlänpuisto
Hallitusvuodet: 30

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen