Suomen paras taloyhtiö 2017 finalisti: Pengerrinne

Kuvassa Jussi Rysä ja Jukka Ojamo.

Kotitalo etsii Suomen parasta taloyhtiötä, ja finalistit on nyt valittu. Kilpailu huipentuu voittajan valintaan Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2017.

Finalistiesittely

  • Asunto Oy Pengerrinne, Helsinki
  • Kerrostalo, 47 asuntoa
  • Rakennusvuosi 1937
  • Isännöitsijä: Jukka Ojamo, LIV Isännöinti Oy
  • Hallituksen jäsenet: Jussi Rysä (pj.), Paula Pauniaho, Pirkko Tuominen, Atte Laurila

 

Viestinnän ihannetalo

Avoimesti, paljon ja erilaisia kanavia hyödyntäen. Näin viestitään Asunto Oy Pengerrinteessä Helsingin Kalliossa.

Heti rappukäytävään astuessa näkee, että tässä yhtiössä viestintää hoidetaan huolella. Yhtiöön on hankittu sähköinen porrastaulujärjestelmä, josta asukkaat saavat tietoa ajankohtaisista asioista. Taululta voi myös suoraan varata sauna- tai pesulavuoron. Vaihtoehtoisesti järjestelmää voi käyttää omalla tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Samaan systeemiin on liitetty kulunvalvontajärjestelmä. Sähkölukkojen ansiosta esimerkiksi varatulla saunavuorolla saunaan pääsee ainoastaan vuoron varaaja.

Kokousasiakirjat, muutto- ja remonttiohjeet ynnä muut tärkeät dokumentit ovat tallessa Pengerrinteen taloyhtiösivuilla. Epävirallisempaan viestintään käytetään Facebookia, jossa käydään aktiivista keskustelua.

1930-luvun lopulla rakennetussa taloyhtiössä on luonnollisesti tehty isoja remontteja, muun muassa linjasaneeraus viime vuonna. Hankkeiden yhteydessä on järjestetty osakasinfoja, joissa asioita on päässyt kuulemaan ja kysymään kasvotusten.

Saneerauksissa kunnioitetaan vanhaa, mutta tähdätään energiatehokkuuteen ja arvonnousuun. Myös ullakkorakentaminen on ollut esillä. Hankkeita on pohjustettu laajoilla osakaskyselyillä ja kattavilla selvityksillä.

– Meillä osakkaita tuntuu yhdistävän lämminhenkinen kiintymys oman kämpän lisäksi taloon ja kaupunginosaan, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jussi Rysä.

Hän kiittelee sitä, että työnjako hallituksen ja isännöinnin välillä toimii, ja luottamusta löytyy.

–  Tästä seuraa, että hallitus saa pitäytyä maallikon roolissa, hallituksessa ei tarvitse olla kiinteistöalan ammattilaisia, vaan se edustaa puhtaasti osakkaita. Meillä on myös avoin keskustelukulttuuri, ja asukkaat luottavat hallitukseen. Se takaa työrauhan.

Isännöitsijä Jukka Ojamon kommentti

– Työnjakomme hallituksen kanssa toimii moitteettomasti, ja yhteistyö on erinomaista. Isännöitsijä hoitaa operatiiviset asiat ja valmistelee esitykset, hallitus pohtii oman talon strategisia linjauksia.

Parasta on, että tässä talossa kaikkien katse on eteenpäin, arvonnousun merkitys päätöksenteossa ymmärretään hyvin. Seinien lisäksi yhtiössä panostetaan kotiin ja asumisen laatuun.

Taloyhtiön tunnelma on erittäin välitön, ja toisista huolehditaan.

Käy lukemassa muut finalistiesittely täältä.