Suomen paras taloyhtiö 2017 finalisti: Mustahapero

Kuvassa Kaisa Muuri (vas.), Pirkko Pennanen, Lea Leiwo, Kari Sarlin, Sirkka Hollmén, Leena Konkka, Anu Auerkari ja Teppo Simolin.

Kotitalo etsii Suomen parasta taloyhtiötä, ja finalistit on nyt valittu. Kilpailu huipentuu voittajan valintaan Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2017.

Finalistiesittely

  • Asunto Oy Kaarinan Mustahapero, Kaarina
  • Kerrostalo, 38 asuntoa
  • Rakennusvuosi 1978
  • Isännöitsijä: Kari Sarlin, Maininki Kiinteistöpalvelut Oy
  • Hallituksen jäsenet: Sirkka Hollmén (pj.), Anu Auerkari, Ari Pennanen, Teppo Simolin

 

Mukavaa ja turvallista arkea Kaarinassa

Kaarinan Mustahapero muistuttaa nimensä veroisesti kuulasta sienimetsää: kaikesta välittyy miellyttävä, rauhallinen ja hyvällä tavalla perinteinen tunnelma.

Tässä taloyhtiössä arvostetaan yhteistä tekemistä. Osallistumiskynnys pidetään mahdollisimman matalalla.

– On juotu aamukahveja ja pihakahveja, järjestetty talkoita, möyhennetty upeaa kukkamaata, organisoitu mölkkyturnauksia ja petankinpeluuta sekä grillattu porukalla, hallituksen puheenjohtaja Sirkka Hollmén listaa.

Erikoisuutena Mustahaperosta löytyy hyväntekeväisyyteen keskittyvä käsityökerho, joka toimitti juuri sairaalan keskososastolle pieniä pipoja.

Järjestyshäiriöitä ei Mustahaperossa ole esiintynyt, ja syynä lienee se, että kaikki asukkaat ovat hyvässä keskusteluyhteydessä keskenään. Turvallisuuden tunnetta on vielä entisestään lisätty valvontakameroilla.

Henkilökohtaisen vuorovaikutuksen lisäksi Mustahaperossa on panostettu viestintään, jota hoidetaan sekä sähköisesti että paperilla. Viestinnässä suositaan samaa matalan kynnyksen periaatetta kuin yhteistoiminnassa muutenkin. Esimerkiksi vioista, kuten vuotavasta vessanpöntöstä, ilmoittaminen on tehty asukkaille mahdollisimman helpoksi. Myös kunnossapitovastuista tiedotetaan osakkaita ja asukkaita aktiivisesti. Näin huoneistot pysyvät kunnossa.

Talossa on tehty perusparannus vuonna 1997. Viimeisin laaja saneeraus oli julkisivuremontti viime vuonna. Nyt käynnissä on 10 vuoden kunnossapitosuunnitelman laatiminen. Se toimii taloyhtiön johdon työkaluna ja lisää avoimuutta asukkaiden ja osakkaiden suuntaan.

Puheenjohtaja Hollménin mukaan taloyhtiö ei voi olla Suomen paras ilman hyviä asukkaita, aktiivisia osakkaita, toimivaa hallitusta sekä loistavaa isännöintiä ja huoltoa. Mustahaperossa nautitaan tällaisesta unelmayhtälöstä.

Isännöitsijä Kari Sarlinin kommentti

– Tästä taloyhtiöstä tulee vahvimmin mieleen yhdessä tekemisen meininki. Julkisivusaneerauksen aikana jokaisessa työmaakokouksessa oli ylenpalttiset kahvi- ja pullatarjoilut, ja lopuksi talon naiset olivat vielä kutoneet villasukat kaikille töissä mukana olleille. Itsekin sain sellaiset, ja ne ovat kunniapaikalla mökillä kylmiä iltoja varten.

Yhtiö oli pitkään kärsinyt vuokratalon leimasta, vaikka se on ollut jo päälle viisi vuotta normaali asunto-osakeyhtiö. Yhtiö on kuitenkin uusinut hienosti ilmeensä remonttien myötä, ja tämä on vaikuttanut osakkaiden mielialaan.

Hallituksen kanssa pidämme yhteyttä paitsi sähköpostilla ja puhelimella myös kasvotusten. Toimistoltamme on matkaa heidän pihalleen peräti 350 metriä – aluehuoltoyhtiön etuja.

Käy lukemassa muut finalistiesittely täältä.