Suomen paras taloyhtiö 2017 finalisti: Agricolankulma

Kuvassa Aki Ylinen, Anna Adams, Suvi Kiesiläinen ja Anna-Maria Hiltunen.

Kotitalo etsii Suomen parasta taloyhtiötä, ja finalistit on nyt valittu. Kilpailu huipentuu voittajan valintaan Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2017.

Finalistiesittely

  • Asunto Oy Agricolankulma, Helsinki
  • Kerrostalo, 98 asuntoa ja 4 liiketilaa
  • Rakennusvuosi 1937
  • Isännöitsijä: Mika Balk, Westerstråhle & Co
  • Hallituksen jäsenet: Suvi Kiesiläinen (pj.), Anne Adams, Aki Ylinen, Otto Heinonen, Anna-Maria Hiltunen

”Hipsterin unelma”

Helsingin Kallion Karhupuiston kupeessa sijaitseva Asunto Oy Agricolankulma on urbaanin yhteisöllisyyden valio: Kattoterassilla vietetään aikaa katsellen Helsingin kattojen ylle, viestintä hoituu sosiaalisen median kanavissa, pyöräkellari sulkee fixipyörät suojiinsa ja aina elokuussa järjestetään yhteiset kesäjuhlat.

Hallituksen jäsen Otto Heinonen kuvailee, että talon tunnelma on hyvin lähellä Salattuja Elämiä, ilman dramatiikkaa. Agricolankulman erikoisuutena onkin, että siellä kuvataan vuosittain ainakin yhtä tv-sarjaa, elokuvaa tai mainosta.

Taloyhtiöllä on vahva oma identiteetti, jota asukkaat arvostavat. Vuonna 2015 taloyhtiölle suunniteltiin graafinen ilme, johon kuuluu oma logo. Myös ilmoitustaulun estetiikkaan on panostettu. Agricolankulmalla on jopa hashtag eli aihetunniste – #agricolankulma – jolla taloyhtiö esiintyy sosiaalisessa mediassa.

Suuressa taloyhtiössä hallituksella ja isännöitsijällä riittää töitä, joten viestintää heidän välillään on tehostettu niin, että päätösehdotukset isännöinnille välittää aina hallituksen puheenjohtaja. Näin viestitulva pysyy hallinnassa.

Agricolankulmassa on jouduttu ratkomaan vanhoille taloille tyypillisiä ongelmia. Esimerkiksi ilmanvaihtoa on parannettu erinäisin korjauksin, mutta riittävän tuloilman varmistamiseksi tehdään edelleen työtä. Kokonaisuutena talo on kuitenkin hyvässä kunnossa.

Keväällä valmistui mittava kuntokartoitus, ja tällä hetkellä suunnitellaan kolmea korjausurakkaa: pihakansi ja toisen sivustan ikkunat pitää uusia ja osa kylpyhuoneista kartoittaa tarkemmin. Pihakannen suunnittelussa asukkaat on otettu alusta alkaen tiiviisti mukaan.

Isännöitsijä Mika Balkin kommentti

– Olemme systemaattisesti rakentaneet hallituksen kanssa luottamuksen ilmapiiriä. Sen seurauksena meistä on tullut ryhmä ihmisiä, jotka haluavat tuottaa selkeää kiinteistöjohtamista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että osakkaita ja asukkaita tiedotetaan riittävästi ja kiinteistön arvon säilymisestä huolehditaan.

Yhtiössä on nuorekas hallitus, jolla on tervejärkinen suhtautuminen asioihin sekä teknisiin kysymyksiin. Isännöitsijänä olen saanut hyvät toimintaedellytykset. Toteutan hankkeet käytännössä ja annan hallitukselle asiantuntemusta siitä, miten voidaan toimia. Minulla ja hallituksella on yhteinen päämäärä sekä sama tahto laadun ja toiminnan suhteen.

Myös huoltoyhtiö jakaa laatunäkemyksemme, joten huollonkin kanssa kaikki sujuu hyvin.

Käy lukemassa muut finalistiesittely täältä.