Miksi isännöinti veloittaa korjaushankkeen hoidosta?

Tällä palstalla vastataan isännöintiä koskeviin kysymyksiin.

Kysy isännöinnistä: Miksi isännöinti veloittaa korjaushankkeen hoidosta?

Isännöintiyrityksillä on erilaisia veloitus- ja asiakkuusmalleja, mutta suurin osa sopimuksista perustuu kiinteään kuukausihintaan, joka sisältää isännöinnin ennalta tiedettävät perustyöt.

julkisivukorjaus-kaisa-leiwo

Korjaushankkeet eivät toistu vuosittain samankaltaisina. Jokainen saneeraus on isännöinnin kannalta erilainen ja sisältää vaihtelevan määrän työtä. Siksi niitä ei voi sisällyttää kiinteään kuukausihintaan. Isännöinnillä voi olla isossa korjaushankkeessa jopa kuusikymmentä erilaista tehtävää, joten ei ole ihme, jos siitä syntyy veloitettavaa.

Isossa roolissa ovat esimerkiksi kilpailutukset ja selvitykset, joita isännöinti tekee, sekä tietysti kokoukset valmisteluineen ja jälkitöineen. Esimerkiksi putkiremontin yhteydessä kokouksia on lukuisia aina suunnitteluvaiheesta valmiin remontin vastaanottoon.