Kutsu kaupunkilaiset saunaasi lauantaina 12.3.

Helsinki Sauna Day -tapahtuma innostaa kaupunkilaisia avaamaan saunansa ovet vieraille. Taloyhtiössä saunaan ei välttämättä saa kutsua ulkopuolisia, joten tapahtumaan osallistumiselle kannattaa kysyä ensin lupa.

Helsingissä on paljon saunoja, joita käytetään vain harvoin. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Sauna Day -tapahtuma pyrkii muuttamaan tilanteen.

SaunaDayLogoOnko kotonasi tai taloyhtiössäsi sauna, jonne sopisi useampikin löylyttelijä? Onko työpaikkasi tai yhdistyksesi sauna melkein aina tyhjillään? Nyt on hyvä tilaisuus avata saunan ovet uusille kylpijöille.

Taloyhtiön saunan osalta muistathan varmistaa taloyhtiösi saunavuoroista vastaavalta taholta, että ulkopuolisia vieraita saa kutsua saunaan. Esimerkiksi taloyhtiön järjestyssäännöt saattavat kieltää ulkopuoliset saunavieraat.

Ilmoittaessasi saunasi mukaan, voit määritellä saunavuorojen keston, onko kyseessä sekasauna ja kuinka monta saunojaa enimmillään vuorolle mahtuu. Voit myös kertoa saunaasi koskevat erityissäännöt, jotka ainakin taloyhtiön tapauksessa kannattaa varmistaa samalla, kun kysyy saunavuoroista vastaavalta taholta luvan tapahtumalle.

Saunavuorot ilmoitetaan tapahtuman sivuilla http://www.helsinkisaunaday.fi/. Samoilta sivuilta löytyy myös ilmoittautuminen vieraille. Saunavuoroja voi valikoida alkamisajan, henkilömäärän ja sijainnin perusteella sekä valita, haluaako sekasaunaan vai ei.

Tapahtuman järjestää Yhteismaa ry yhteistyössä Visit Helsingin kanssa.