Antennitelevision taajuusmuutokset etenevät kohti Etelä-Suomea

Digitan antennitelevisioiden lähetysverkossa tehdään huhtikuussa taajuusmuutoksia Pirkanmaalla, Etelä-Savossa, Pohjanmaalla ja Kymenlaaksossa. Muutokset vaativat korjauksia taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin. Jotta lähetykset eivät katkea, taloyhtiöiden on viritettävä uudet lähetystaajuudet esimerkiksi Mikkelin seudulla toukokuun alkuviikkoihin mennessä.

Muutostyöt jatkuvat Mikkelistä Tampereen, Kerimäen ja Kruunupyyn lähetinasemille toukokuun lopussa. Kesäkuun lopussa käynnistyvät muutostyöt Haapaveden ja Anjalankosken lähetinasemilla. Muutokset koskevat Digitan UHF-antennitelevisioverkkoa. Muutokset eivät koske kaapelitelevisioverkkoon kuuluvia taloyhtiöitä.

Antennitelevisioverkossa on muutettu lähetystaajuuksia viime heinäkuun lopulta alkaen. Koko maan kattavat taajuusmuutokset tehdään valmiiksi tämän vuoden aikana.

Muutoksia tehdään muutama alue kerrallaan. Ne alkoivat Pohjois-Suomesta.

Isännöinti ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan

Kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on viritettävä sen jälkeen, kun uudet taajuudet on otettu alueella käyttöön. Joissakin tapauksissa antennijärjestelmän päävahvistin voidaan joutua uusimaan viritysten toteuttamiseksi, joten yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden kannattaa olla yhteydessä paikalliseen antenniurakoitsijaan jo nyt.

Antenniurakoitsija virittää järjestelmän päävahvistimen uudelleen.

Digita kertoo alueellisesti tarkemmista aikatauluista ja aikataulut löytyvät myös Viestintäviraston verkkosivuilta. Tietoa paikallisista antenniurakoitsijoista löytyy Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n sivuilta tai Digitan sivuilta.

Mitä yksittäisen taloyhtiön asukkaan pitää tehdä?

Kun antenniasentaja on tehnyt muutokset kiinteistön yhteisantennijärjestelmään, on taloyhtiön asukkaiden tehtävä TV-vastaanottimien kanavahaku uudelleen.

Uusimmat vastaanottimet tekevät haun yleensä automaattisesti.

Taloyhtiön velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.