Vaikea puheenjohtaja kuriin

Mitä tehdä, jos hallituksen puheenjohtaja sooloilee, määräilee muita tai ajaa vain omia etujaan?

KeltanokkaTaloyhtiön hallituksen tehtävä on ajaa kaikkien osakkaiden etua ja kohdella heitä tasapuolisesti. Yksi ihminen voi kuitenkin myrkyttää koko hallituksen ilmapiirin ja estää hankkeiden etenemistä.

Jos puheenjohtaja ajaa vain omia etujaan, pomottaa muita tai on mahdoton vastarannankiiski, asia täytyy ottaa puheeksi nopeasti. Kertokaa rehellisesti, millaisia ongelmia olette havainneet, ja esittäkää toiveenne siitä, että asioiden on muututtava.

Monesti tässä vaiheessa hankala puheenjohtaja ymmärtää luovuttaa ja pestiin voidaan valita toinen henkilö. Jos keskustelu ei tuota tulosta, on otettava järeämmät keinot käyttöön.

Hankalasta puheenjohtajasta on mahdollista päästä eroon nopeallakin aikataululla kutsumalla koolle ylimääräinen yhtiökokous, joka vaihtaa hallituksen.

Ylimääräinen yhtiökokous on pidettävä, jos sitä vaativat tilintarkastaja, toiminnantarkastaja tai osakkeenomistajat, joilla on yhteensä kymmenesosa tai yhtiöjärjestyksessä määrätty pienempi osa kaikista taloyhtiön osakkeista.

t. Hallitushai

Lue sarjan muita osia:

”Aina meitä arvostellaan”
Uskallanko lähteä mukaan hallitustyöhön?
Kuka auttaa vaikeissa hankkeissa?