Antennien taajuusmuutokset etenevät Jyväskylään, Forssaan ja Hämeenlinnaan

Digitan antennitelevisioiden lähetysverkossa tehdään helmikuussa taajuusmuutoksia Jyväskylän sekä Forssan ja Hämeenlinnan alueilla. Muutokset vaativat korjauksia taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin. Jotta lähetykset eivät katkea, yhteisantennitaloyhtiöiden on viritettävä uudet lähetystaajuudet antennijärjestelmään ennen maaliskuuta.

Digitan operoimassa UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkossa on muutettu lähetystaajuuksia viime heinäkuun lopulta alkaen. Koko maan kattavat taajuusmuutokset tehdään valmiiksi tämän vuoden aikana.

Muutoksia tehdään muutama alue kerrallaan. Ne alkoivat Pohjois-Suomesta.

Isännöinti ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan

Taloyhtiöissä, joissa on yhteisantennijärjestelmä, tarvitaan antenniurakoitsija virittämään järjestelmän päävahvistin uudelleen. Yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden on oltava heti yhteydessä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jos antennijärjestelmään ei ole vielä viritetty uusia taajuuksia.

– Taajuuksien muuttuessa ammattitaitoisia asentajia ei tule millään riittämään joka paikkaan. Taloyhtiöt, jotka heräävät muutokseen vasta ruudun pimettyä, joutuvat luonnollisesti jonon perälle, äänekoskelainen antenniurakoitsija Pasi Liimatainen sanoo.

Digita kertoo alueellisesti tarkemmista aikatauluista ja aikataulut löytyvät myös Viestintäviraston verkkosivuilta. Tietoa paikallisista antenniurakoitsijoista löytyy Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n sivuilta tai Digitan sivuilta.

Mitä yksittäisen taloyhtiön asukkaan pitää tehdä?

Kun antenniasentaja on tehnyt muutokset kiinteistön yhteisantennijärjestelmään, on taloyhtiön asukkaiden tehtävä TV-vastaanottimien kanavahaku uudelleen.

Uusimmat vastaanottimet tekevät haun yleensä automaattisesti.

Taloyhtiön velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.