#Kotialue-kuvat kertovat Suomen alueista ja asumisesta

Kotitalo julkaisee Instagram-tilillään  kuvia eri kaupungeista ja asuinkortteleista ympäri Suomea. Millaisia näkymiä avautuu sinun lähiympäristössäsi? Osallistu kanssamme #Kotialue-sarjan tuottamiseen.

Tiesitkö, että Espoossa on erikoinen kaupunginosa, jota alettiin suunnitella aikoinaan Nokia-huumassa? Tavoitteena oli tulevaisuuden asuinalue, oikea high tech -keskus. Kun Nokia vetäytyi projektista, sijoittajien kiinnostus paikkaan romahti. Nyt Suurpellosta on rakentumassa tavallisempi espoolainen lähiö, jossa viihtyvät etenkin lapsiperheet.

Nokian romahdus näkyy taas Salossa muun muassa niin, että kiinteistönvälittäjiien tai isännöitsijöiden ei enää tarvitse käyttää englantia työkielenä kuten vielä takavuosina. Nokian mukana ulkomaalaiset hävisivät kaduilta ja asuntomarkkinoilta. Nyt Salo yrittää pinnistää uudelleen jaloilleen.

Lobotomialeikkauksista pyykin kuivattamiseen

Entäpä oletko koskaan kuullut Nikkilän vanhasta mielisairaalasta, joka tätä nykyä on lapsiperheiden suosima kukoistava asuinalue? Siellä missä ennen vanhaan tehtiin lobotomialeikkauksia, on nyt erään taloyhtiön kuivaushuone.

Oulun keskustassa puolestaan tehdään suurimpia muutoksia vuosikymmeniin. Taloja puretaan, uusia liiketiloja pystytetään ja vuokrat nousevat tuntuvasti. Yhteensä siellä uudistetaan noin 40 000 kerrosneliömetriä. Pienyrittäjät pelkäävät, että tulevaisuudessa vain isoilla ketjuilla on varaa maksaa uusia vuokria.

Jaa kuvasi Instagramissa

Edellä olevat poiminnat ovat Kotitalon toimituksen #Kotialue-sarjasta. Lisää tarinoita ja kuvia löydät Instagramista, ja löydät ne sieltä näppärästi myös kartalle sijoitettuina.

Osallistu kuvasarjan tuottamiseen ja lähetä otoksesi meille osoitteeseen toimitus@kotitalolehti. Voit myös julkaista kuvasi suoraan Instagramissa tunnisteella #kotialue. Kerro kuvan yhteydessä jokin mielenkiintoinen seikka paikkaan liittyen. Instagramin luonteen mukaisesti tarinat kuvien yhteydessä ovat vain lyhyitä huomioita. Kuvat otetaan matkapuhelimen kameralla.

Hyvät otokset palkitsemme yllätyspalkinnoilla!

Tehdään yhdessä suomalaisia asuinalueita tunnetuiksi!

Tilaa Kotitalon ilmainen uutiskirje tästä linkistä!