Isännöinnin työmäärä kasvaa, edessä hinnoitteluremontti

Lait tiukentuvat, tulee lisää ilmoitusvelvoitteita, korjausrakentaminen kiihtyy, taloyhtiöiden sosiaaliset ongelmat yleistyvät. Moni asia lisää nyt isännöinnin työmäärää.

aikarahaaTyötä on enemmän, mutta isännöinnin hinnat junnaavat paikoillaan. Alan yritysten kannattavuus on heikentynyt, vaikka työmäärä ja vastuut ovat samalla kasvaneet.

Vuonna 2014 Isännöintiliitto laski, että työmäärä isännöintiyrityksissä on lisääntynyt 20 prosenttia. Hinnat nousivat keskimäärin kaksi prosenttia.

Myös asiakkaiden odotukset ovat kasvaneet tasaisesti. Enemmistö isännöitsijöistä arvioi, että työhön hallitusten kanssa kuluu enemmän aikaa kuin aiemmin.

– Erityisen huolestuttavaa on, että 77 prosenttia isännöitsijöistä ei pysty laskuttamaan kaikkea tekemäänsä työtä. Alalla onkin selvä tarve hinnoitteluremontille ja uudenlaiselle sopimiselle. Työmäärään perustuvan laskutuksen osuus kasvaa väistämättä, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä toteaa.

Lisää investointeja asiakaspalvelukanaviin

Isännöinti on työvoimavaltainen palveluala, ja se säilyy sellaisena tulevaisuudessakin.

Palkkakustannusten lisäksi merkittävä kuluerä ovat erilaiset järjestelmät ja teknologia: palvelua pitää pystyä tarjoamaan vuorokauden ympäri joka päivä, mikä edellyttää investointeja digitaalisiin asiakaspalvelukanaviin.