Mitkä ovat taloyhtiön energiaremontin vaikutukset?

23.9.2015
Laskuri antaa nopean arvion taloyhtiön energiankulutuksesta.

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt työkalun, jolla voi nopeasti arvioida erilaisten korjausten vaikutusta rakennusten energiankulutukseen, kustannuksiin ja hiilijalanjälkeen.

E-PASS-laskuri sopii hyvin myös isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden käyttöön. Työkaluun on otettu Suomen asuntorakennuskannan malli, jonka avulla laskija voi nopeasti saada karkea arvion energiankulutuksesta ja eri toimenpiteiden vaikutuksesta määrittämällä rakennuksen iän ja tyypin.

Laske hinta muille samanaikaisille remonteille

Kone laskee myös, missä ajassa remontti keskimäärin maksaa itsensä takaisin.

Jos taloyhtiö esimerkiksi suunnittelee ikkunaremonttia, se voi E-PASS:in avulla selvittää, miten muut samaan aikaan tehtävät energiatehokkuuden parannukset vaikuttavat remontin kokonaishintaan. Laskurissa on erilaisia korjausvaihtoehtoja, joista valita.

Käyttäjällä on pääsy vajaaseen sataan muuttujaan, joiden avulla hän voi halutessaan tarkentaa tiedot juuri oman rakennuksensa ominaisuuksista.

Kustannukset ennen ja jälkeen

Kone laskee myös, missä ajassa remontti keskimäärin maksaa itsensä takaisin. Lisäksi se kertoo ennen-jälkeen-arvot energialle, kustannuksille ja hiilijalanjäljelle.

Laskuri poikkeaa useimmista muista energiankulutuksen arviointityökaluista siinä, että se on varta vasten suunniteltu kiinteistöjen korjauksiin ja remontteihin.

Linkin laskuriin löydät tästä.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Energia Korjaushanke