Taloyhtiön hallituksen johtamista on turha pelätä

7.9.2015
Kuva: Aino Huhtaniemi Porvoolainen Merja Koskenlaita vaikuttaa kolmen naisen hallituksessa. Kuva: Aino Huhtaniemi

Vastuu taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana saattaa pelottaa. Oman omaisuuden hoitaminen on kuitenkin tärkeä tehtävä.

Taloyhtiöiden hallitukset ovat miesvaltaisia, ja naisnäkökulmaa tarvitaan. As. Oy Porvoon Karininkulman hallituksen puheenjohtaja Merja Koskenlaita kertoo:

“Meillä on tehokas ja aikaansaava hallitus, johon kuuluu kolme naista. Jaamme töitä keskenämme tasaisesti, puhallamme yhteen hiileen ja olemme kiinnostuneita hoitamaan taloyhtiötämme mahdollisimman hyvin.

Jaamme myös hyvin samansuuntaisen näkemyksen siitä, miten yhteisiä asioita hoidetaan. Naisten vahvuus hallitustyössä on se, että he haluavat tehdä asiat nopeasti ja tehokkaasti, nähdä tuloksen saman tien.”

Kun yhtiökokouksessa kysyttiin löytyykö innokkaita uusia jäseniä, kaikki katselivat pitkin seiniä.

Rohkeasti mukaan taloyhtiön hallitukseen

“Lähdin hallitustyöhön mukaan vuosi sen jälkeen, kun olin muuttanut Karininkulmaan. Tilanne oli tyypillinen: kun yhtiökokouksessa kysyttiin löytyykö innokkaita uusia jäseniä, kaikki katselivat pitkin seiniä.

Vaikka vastuu jännitti, päätin lähteä rohkeasti mukaan. Asunto on suurin omaisuuteni ja ajattelin, että totta kai minun täytyy olla kiinnostunut siitä, millaisia päätöksiä talossa tehdään. Puheenjohtajana olen toiminut nyt kolmisen vuotta.

Jos osakas ei viitsi osallistua edes yhtiökokouksiin tai osoita minkäänlaista kiinnostusta taloyhtiön asioihin, on myöhemmin turha tulla valittamaan hallituksen tekemistä päätöksistä.

Huomasin pian hallitusurani alkutaipaleella, että vastuuseen liittyvät pelkoni olivat liioiteltuja.

Työssäni saan ennen kaikkea apua isännöitsijältämme, joka hoitaa asiat ammattitaitoisesti ja jakaa tietoa.”

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Taloyhtiön johtaminen