Putkiremontti on turhaan peikko

Kirjoittanut Kotitalon toimitus 11.2.2019
Putkiremonttiin kannattaa varautua ja tehdä kuntotutkimukset ajoissa. Oikein ajoitetulla remontilla vältetään kalliit putkiston vuodot.

Lähestyvä putkiremontti herättää usein turhaan pelkoa. Avain onnistumiseen on koota hankkeelle toimiva organisaatio.

Taloyhtiön putkiremontti hirvittää monia. Isännöintiliitto muistuttaa, että hyvin johdetussa taloyhtiössä putkiremonttia ei tarvitse pelätä eikä se tule kenellekään yllätyksenä.

Pitkäjänteisesti hoidetun taloyhtiön putkien kunto on osakkaiden tiedossa jo vuosia ennen putkiremontin tarvetta. Osakkaat valitsevat tiedon pohjalta, halutaanko korjaus tehdä ennakoivasti vai vasta, kun vuotovahingot käyvät kalliiksi.

Tärkeintä putkiremontissa on, että projektiin valitaan osaavat ammattilaiset. Isännöinti huolehtii siitä, että hankkeen organisaatiossa roolit ja vastuut on selvästi sovittu.

Putkiremontti ei aina aja pois

Putkiremontti ajaa asukkaat evakkoon vain silloin, kun remontissa uusitaan viemärit kokonaan. Silloin kylpyhuoneita ja keittiöitä ei voi käyttää viikkoihin. Sijaisasumiseen on sitä helpompi löytää ratkaisu, mitä aiemmin remontti on tiedossa.

Tärkeintä putkiremontissa on, että projektiin valitaan osaavat ammattilaiset.

Kun taloyhtiön kylpyhuoneet ovat nykyaikaisessa kunnossa, viemärit voidaan korjata myös sisäpuolelta rakenteita rikkomatta. Pitkiä käyttökatkoja ei tule, ja kotona voi asua remontin aikanakin.

Asukasviestintä ratkaisee tunnelman

Hyvin suunnitellun putkiremontin asukasviestintä alkaa viimeistään kaksi vuotta ennen rakennustöitä.

– Tiedotustilaisuuksiin ja kokouksiin kannattaa osallistua, jotta ymmärtää paremmin mistä on kyse. Jälkijättöinen “pulina” harmittaa kaikkia, sanoo isännöitsijä Ilkka Saarinen Isännöinti Ilkka Saarinen Oy:stä Tampereelta.

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Putkiremontti