Tuubapolun piha kunnostettiin viihtyisäksi

4.7.2016
Kuva: Aino Huhtaniemi Tuubapolun pihalle rakennettiin pergola, leikkipaikan välineitä uusittiin, kulkuväylää levennettiin ja sadevesien ohjausta tehostettiin.

Asunto-osakeyhtiö Tuubapolku teetti pihasuunnitelman ja pihan kunnostuksen ammattilaisilla. Viihtyisä ja helppohoitoinen piha ilahduttaa.

”Hallitus aloitti piha-alueen kunnostuksen suunnittelun keväällä 2010. Piha- ja puistosuunnittelu Pirttijärven tekemä suunnitelma esiteltiin ylimääräisessä yhtiökokouksessa loppuvuonna. Lopullinen suunnitelma hyväksyttiin yksimielisesti kevään 2011 yhtiökokouksessa. Arkkitehtisuunnittelijana toimi Matti Vuorio ja urakoitsijaksi valittiin isännöitsijän tekemän kilpailutuksen perusteella Viher-Pirkka Oy.

Kunnostus toteutettiin kesällä 2011. Hanke ei haitannut asumista, vaikka työ kesti 4–5 kuukautta. Pihalle rakennettiin pergola, leikkipaikan välineitä uusittiin, kulkuväylää levennettiin ja sadevesien ohjausta tehostettiin. Ulkovalaistus koheni liiketunnistimien ja uusien valaisimien avulla. Asuntojen terassit ja aidat uusittiin. Urakka maksoi 450 000 euroa.

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pihasta tuli viihtyisä ja helppohoitoinen. Piha pysyy kuivempana, jäättömänä ja lumettomana valumavesien ohjauksen ja tien levennyksen ansiosta. Oleskelualueet ovat viihtyisiä ja piha kaikkinensa siisti. Hyvä suunnittelu ja myös alimmaisen kerroksen asukkaiden huomioiminen vaikuttivat merkittävästi projektin onnistumiseen.”

Kuka? Petri Hyökyranta

Taloyhtiö: Asunto Oy Tuubapolku, Helsinki

Katso kaikki jutut samasta aiheesta

Piha